Cadılar Bayramı 31 Ekim 2025 tarihinde kutlanir. Hristiyan ve Pagan kökenleri olmasına rağmen, günümüzde popüler bir kutlama halini almış bayramdir ve her sene 31 Ekim'de kutlanir. Özellikle Amerika'da oldukça büyük ve görkemli bir festival olan Cadılar Bayramı, batı ülkelerinde "Halloween" olarak adlandırılır. Bu sözcük All Hallow's Eve (Azizler Günü'nün arifesi) kavramından kısaltarak, ortaya cikmistir. Çocukların genellikle korkunç kostümler giyerek kapı kapı dolaşıp şeker, meyve ve diğer hediyeleri topladığı bir bayramdır.
Balkabağı cadılar bayramı'nın en yaygin sembolü olarak bilinir. Içi boşaltılarak gülen bir surat şeklinde oyulduktan sonra içinde bir mum yakılir. Çocuklar korkunç kıyafetler giyerek kapı kapı gezerler ve ev sahiplerine "Şaka mı, şeker mi?" diye sorarlar. Ev sahibi "Şaka!" derse çeşitli muziplikler yaparlar. Büyükler çocuklara şekerleme ikram ederler. Kökeni Britanya'ya dayanan bu uygulaman yoksulların kapı kapı dolaşarak "ruh keki" toplaması geleneğidir. Cadılar Bayramın da, yetişkinler genellikle kıyafet baloları düzenlerler ve cadı, hayalet veya korku filmi karakteri gibi korkunç kostümler giyerler.
Papa IV. Boniface, 7. yüzyil'da Azizler Günü'nü 13 Mayıs'tan 1 Kasım'a taşıdı. 31 Ekim Azizler Günü'nün arifesi olarak kutsal kabul edildi. Ortaçağın sonlarında seküler kutlamalar ile Hıristiyan bayramı kaynaştı. Avrupa'daki Reform hareketleri esnasında, özellikle Protestan Hıristiyanlar arasında, Cadılar Bayramı kutlamaları neredeyse son buldu. Günümüzde ise, muhafazakar Hristiyanlar, özellikle tutucu protestanlar, genelde Cadılar Bayramı'nı kutlamazlar ve yanlış bulurlar. (Vikipediya'dan bilgiler kullanilmistir)